Rýma a kašel v období podzimu

Každý rok, v obdobi záři – říjen, mám rýmu, kašel, teplotu. Obyčejně to končí antibiotiky. Co můžu udělat proto, abych se vyhnul užívání antibiotik?

Přichází podzim, období, kdy mnozí z nás jsou častěji nemocní, trpí opakovaně rýmou, kašlem, bolestmi v krku, zahleněním, záněty nosních dutin. Především je potřeba změnit způsob stravování a přizpůsobit stravu ročnímu období, přestat jíst zahleňující potraviny (pšenice, cukr, kravské mléčné výrobky) a v tomto období ochlazující náš organismus potraviny (tropické ovoce a zelenina, kravské mléčné výrobky, vepřové maso aj.). Dávejte přednost výrobkům zahřívajícím Váš organismus, jako sýr z kozího a ovčího mléka, z ovoce – granátové jablko, datle, čerstvé fíky, hroznové víno, ze zeleniny – cibule, česnek, červené a zelené zelí. Z masa má zahřívající účinek kuřecí a krůtí.

Z obilovin dávejte přednost kukuřicí a ovesným vločkám, rýži, žitu, špaldě.Z luštěnin je výborná čočka. Změna stravovacího režimu je prvním krůčkem k tomu, aby jste neonemocněli. Velmi důležité je obzvláště u chronických stavů, začít s užíváním přírodních bylinných tablet. Vynikající výsledky mám u pacientů, kteří je začnou užívat jíž od počátku podzimu.

Bronchal – silná kombinace bylin s protizánětlivým účinkem, chrání sliznici dýchacích cest před vniknutím bakterii a virů ( 3x denně 1 až 2 tbl.) a současně léčí vzniklé zánětlivé změny. Souběžně s Bronchal tablety doporučuji brát 3x denně 1 až 2 tbl. Imu Elan k posílení imunitního systému. Je vhodné tuto léčbu doplnit příjmem houby Shi Take od Elanatura)v tabletách, a to v dávce 1 až 3 tbl. denně. Tato houba výrazným způsobem zesiluje obranyschopnost organismu, čistí sliznice dýchacích cest od těžkých kovů a bakterií, virů a plísní, které jsou na tyto těžké kovy vázány. Tablety zapíjet teplejší vodou, půl hodiny po jidle.

MUDr. Anna Lazarovová