zdravotní potíže a pomoc

Jak si pomoci při zdravotních potížích?

Aby naše tělo správně pracovalo, je nutno pravidelně provádět tzv. detoxikaci organismu – pročištění těla, které podporuje optimální funkci orgánů a eliminaci nahromaděných jedů. Je to nejen základní prevence nemocí, ale i skvělý “lék” u celé řady chorob (obezita, alergie, nervové nemocí, kožní choroby, migrény, nádory aj.).

Současné životní prostředí je znečištěno množstvím jedů, kterým se nemůžeme nikdy zcela vyhnout. Každodenní toxiny se dostávají do našeho organismu potravou, vodou, vzduchem:látky užívané v zemědělství na hubení plevelu a hmyzu, umělé přísady do potravin, výfukové zplodiny-olovo aj., kofein, alkohol, tabákový kouř, radioaktivita, lepidla, PVC aj. Tyto toxiny zevního prostředí se podílí na vzniku nejrůznějších nemocí, od alergií, únavového syndromu až po nádory.

Jak si můžete pomoci při zdravotních problémech?

Kromě toxinů zevního prostředí výrazným faktorem, podporujícím vznik nemocí, je stres, který snižuje odolnost imunitního systému a vede ke vzniku řady autoimunních onemocnění – diabetes mellitus, ulcerózní kolitida, arterioskleróza, nádory.

A jak sami poznáte, že Vaše tělo potřebuje pročistit? Zcela jednoduše: jste stále unavení, trpíte zácpou, plynatostí, nadýmáním, máte bolesti kloubů, hlavy, špatně spíte, jste bez nálady, jste opakovaně nemocní – máte stále rýmy, angíny, chřipky, nejste schopni zhubnout a dosáhnout optimální váhy atd. Hlavními orgány, kterými probíhá detoxikace organismu jsou: střevo, játra, ledviny, plíce, mízní oběh, kůže. Celostním přístupem ke člověku zjistíme, že příčina onemocnění není často v nemocném orgánu, ale v orgánu vzdálenějším, zdánlivě nesouvisejícím.

Jedním z mnoha způsobů jak pročistit váš organismus je osvědčená a nám blízka bylinná terapie – prevence a léčba pomocí bylin. Velmi dobré zkušenosti v praxi máme s přírodními tabletami z lisovaných bylin Herbamedica

Nepotahované bylinné tablety obsahují směs lisovaných bylin, řas nebo hub s pozitivním vlivem na konkrétní problémy organismu. Při chronickém únavovém syndromu, stavu po borelióze, po infekční žloutence Vám pomůže Hepafit, obsahující ostropestřec mariánský, rozmarýn lékařský, lnice květel a kopr vonný. Trápí Vás plynatost, zácpa, pálení žáhy? Pak k pročištění střevního traktu je vhodný Gastro. Je to směs koriandru, lněného semínka, máty peprné, třezalky tečkované, čekanky obecné. Abychom jsme pročištěné střevo udrželi, je vhodné užívat Laktal B, obsahující Lactobacillus Bulgaricus a mléčný cukr. Tradičním doplňkem stravy je Ginkgo biloba, která se používá na podporu prokrvení a koncentraci, při náročném studiu nebo na podporu mozkové činnosti.

Významným detoxikačním orgánem jsou ledviny. Při zánětech, močovém písku je vhodný Renofit, obsahující medvědici lékařskou, přesličku rolní, bukvici lékařskou, zlatobyl celík, lísku obyčejnou. Dalším detoxikačním orgánem jsou plíce, k posílení jejích funkce je vhodný Bronchal – jitrocel, podběl, slez, anýz, bez černý, bazalka pravá, zázvor. Při jakémkoliv zánětlivém procesu v organismu je výborný Imu Elan – echinacea, kopřiva dvoudomá, šípek, měsíček lékařský, bazalka pravá, jitrocel. Lámou se Vám nehty, padají vlasy, trpíte na ekzémy? Zde je vhodný Dermal, obsahující oves setý, měsíček lékařský, lopuch větší, heřmánek pravý, ostropestřec mariánský. Pokud jste přepracován, špatně spíte, doporučujeme Relaxa, která svým obsahem bylin – kozlík lékařský, třezalka tečkovaná, hloh obyčejný, meduňka lékařská – vytvoří vnitřní pocit spokojeností a klidu. Příčiny bolesti hlavy bývají různé, lze zkusit Migrenax.

Při bolestech kloubů je vhodný Koksil. Na posílení pohybového systému je určený i unikátní produkt – Koxamin. Obsahuje červenou řasu Lithothanium Calcareum z Irského moře a je koncentrovaným zdrojem přírodního vápníku s vysoukou vstřebatelností organismem.

Pro ženy jsou určené tři produkty: Matrika při nepravidelné menstruaci, Menofin zlepšuje příznaky v období menopauzy. Mamofit působí příznivě na činnost prsních žláz.

Pro muže jsou kromě jiného určeny produkty: Stearon je vhodný při potížích s prostatou a Saw Palmetto z plodu exotické palmičky, též podporuje funkci prostaty.

Při zvýšené hladině krevního cukru lze s úspěchem užívat Diabex. Houba Shi Take, známá jako protirakovinná, výrazným způsobem odstraňuje z těla těžké kovy a radioaktivitu. Zlepšení zdravotního stavu se projeví během několika dnů. Pro trvalejší účinek se doporučuje užívat 1 až 2 měsíce.

Více o  alternativní medicíně , metodě a postupy léčby v článku. Konzultace můžete získat u doktorky v Institutu celostní medicíny v Praze.