Alternativní medicína

Alternativní medicína a její využití v praxi

V poslední době se stále více a více hovoří o alternativní medicíně. Je to dobře, protože můžeme říci, že je to obor, který nám pomáhá hlavně předcházet nemocem, a také umožňuje pomocí přírodních léčebných postupů a preparátů, řešit určité konkrétní problémy. Většina metod alternativní medicíny (akupunktura, reflexní terapie), má základ v orientálním lékařství, v celostním přístupu k člověku – snaží se léčit nemocného člověka jako celek a ne nemoci jednotlivých orgánů, hledá vztahy a souvislosti mezi orgány, tkáněmi, klouby, kostmi aj. Celostním přístupem ke člověku zjistíme, že příčina onemocnění není často v nemocném orgánu, ale v orgánu vzdálenějším, zdánlivě nesouvisejícím. Pomocí základní diagnostické metody EAV (Elektroakupunktura dle Dr. Volla) odhalit nemoci již v raném stádiu a otestovat i vhodný přírodní lék ke zlepšení zdravotního stavu.

Co dělat když nepomáhá klasická medicína?

Diagnostická metoda EAV (Elektroakupunktura dle Dr. Volla) uplatňována v Institutu celostní medicíny v Praze, je rychlá vyšetřovací metoda, při které proměřujeme jednotlivé akupunkturní body na rukou a nohou. Víme, že každý tento akupunkturní bod odpovídá určitým orgánům a tkáním v těle a při měření nám ukazuje okamžitý stav vnitřních orgánů a jejích funkcí. Při změnách hodnot v akupunkturních bodech zjistíme, zda v určitém orgánu je zánět, nebo degenerace a hledáme příčinu těchto změn, jestli je vírová, plísňová, bakteriální aj. Každý orgán se promítá do určitého bodu na povrchu lidského těla – na tom je založena akupunktura.

Pomocí EAV přístroje lze také zjistit, jakým typem toxických látek je náš organismus zatížen, zda se jedná o těžké kovy, chemické látky, radioaktivitu. Lze zjistit který orgán je těmito látkami zatížen a poté provést tzv. detoxikační léčbu organismu. Víme, že toxiny zevního prostředí se podílí na vzniku nejrůznějších nemocí, od alergií, únavového syndromu až po nádory. Kromě toxinů z externích vlivů prostředí (výfukové plyny z automobilů, cigaretový kouř, umělé přísady v potravinách aj.), výrazným faktorem, podporujícím vznik nemocí, je stres, který snižuje odolnost imunitního systému a vede ke vzniku řady autoimunních onemocnění – diabetes mellitus, ulcerózní kolitida, arterioskleróza, nádory. Vnímavost organismu na stres lze opět příznivě ovlivnit pomocí přírodních metod a léků. Hlavní skupinou klientů jsou pacienti s chronickými problémy jako:

  • trávící problémy – chronické zácpy a průjmy
  • kloubní potíže a bolesti páteře – artrózy
  • artritidy, osteoporóza, alergie – senná rýma
  • atopický ekzém, bolesti hlavy, migrény
  • únava, chronický únavový syndrom
  • stav po L. borelióze, stav po EB viróze
  • pacienti s oslabeným imunitním systémem – opakované angíny, chřipky, záněty průdušek
  • záněty močových cest
  • akné
  • gynekologické potíže – nepravidelná menstruace, výtoky, problémy přechodového období

Nemalou skupinou pacientů Institutu celostní medicíny, jsou lidé, s potížemi cévního systému, nádorová onemocnění, poruchy metabolismu. Na základě testování na přístroji EAV je pacientovi objasněna příčina jeho potíží a doporučena postupná detoxikace – pročištění organismu. Dle posouzení lékaře se užívají bylinné produkty, homeopatika, informační a ortomolekulární produkty. Velmi důležitá je i léčba dietou – úprava stravy, colon wash – střevní sprcha, dále doporučujeme eventuálně akupunkturu, shiatsu masáže, biorezonanci aj. Detoxikaci organismu je nutno provádět pravidelně, aby se podpořila optimální funkce orgánů a eliminovaly nahromaděné jedy.

MUDr. Anna Lazarovová