chronické bolesti hlavy

Chronické bolesti hlavy

Od mých 35 let trpím na chronické bolestí hlavy, vyzkoušela jsem všechny možné léky. Myslíte, že mám brát dále analgetika?

Není vždy je dobré hned sáhnout po analgetikách. Zkuste se zamyslet nad tím, proč se bolesti hlavy tak často opakují? Příčin je hodně, připomeňme si aspoň některé. Náš životní styl, neustálý spěch, nervozita, nedostatek spánku, vedou ke stresu, který dráždí náš vegetativní nervový systém a to se projevuje bolestí hlavy. Stačí pouze více relaxovat, provádět masáž těla, procházet se do lesa. Bolestí hlavy jsou ale také projevem nemocí nebo snížené funkce určitých orgánů v našem těle, např. přemnožením bakterií, plísní, virů a jiných toxinů ve střevním traktu vzniká zánět sliznice střevní a jedním z příznaků tohoto zánětu je bolest hlavy. Je to příznak toho, že v organismu hromadíme hodně toxinů. Jak k tomu dochází?

Hlavně špatným způsobem stravování. Je velmi důležitá změna stravy, hlavně vyloučit cukr, bílou mouku, červené maso, tučné sýry a pročistit střevní trakt a organismus z kyselinotvorného prostředí přejde do zásadotvorného. Brzy bolesti hlavy mizí. Ze střevního traktu přechází škodliviny do jater a toto zatížení jater se opět projevuje bolestmi hlavy, únavou, tlakem v pravém podžebří. Pokud Vás bolí hlava ve spáncích, jak jste na tom se žlučníkem? Omezte hlavně tuky, mléčné výrobky. Velmi často na bolesti hlavy si stěžují ženy před nebo v průběhu silné menstruace, nebo ženy v přechodovém období.

Jak vidíte, příčin bolestí hlavy je velmi mnoho. Jak si můžeme pomoci v uvedených příkladech? Při stresových situacích užívejte účinnou kombinaci bylin v produktuod Herba medica Relaxa, který je vhodný při nervovém vypětí, nebo také  výrobek Migrenax, který se používá při nespavosti a bolestech hlavy. Užívejte v dávce 3 x denně 1 až 2 tbl. Na pročištění střevního traktu je vhodná kombinace bylin v doplňku stravy Gastro, dávkování je 3 x denně 2x tabet. K tomu je vhodné podpořit pročištění produktem Laktal B, laktobacily od Herba medica, který dávkujte 3x denně 1x tabletu. K pročištění jater, žlučníku a žlučových cest je pak skvělý koncentrát ostropestřce mariánského – Hepafit, berte 3 x denně 2 tablety.
Pro ženy dále doporučují produkt Matrika, který je vhodný při silné menstruaci nebo doplněk stravy Menofin, vhodný při příznacích menopauzy. Tyto produkty lze kombinovat s výrobkem Migrenax. Bylinné tablety je obecně vhodné užívat delší dobu, alespoň 2 až 3 měsíce. Jejich účinky se začínají projevovat při pravidelném a dlouhodobém užití.
MUDr. Anna Lazarovová