Ostruha patní kosti

Ostruha patní kosti

Ráno mě silně bolí paty, až si nemůžu stoupnout. Zjistili mi ostruhu patní kosti. Léčím se rok, ale bezúspěšně. Co mi doporučíte?

Často pacienti, zejména ženy, přicházející do mé ordinace v Institutu celostní medicíny v Praze, a stěžují si na bolest dolních končetin v oblasti paty – při chůzi, hlavně po ránu, při vstávání a došlápnutí. Je to velmi nepříjemná záležitost, která přinutí pacienta navštívit lékaře. Klasický lékař stanoví diagnózu – ostruha patní kosti. Doporučí analgetika, antirevmatika, laserovou terapii, RTG terapii. Bolesti se na chvíli zmírní nebo přestanou, ale po určité době se problémy opět ozvou. A to proto, že příčina tohoto problému, z hlediska alternativní medicíny, která hodnotí lidský organismus jako celek, není odstraněna.

Tradiční čínská medicína posuzuje tento výrůstek na patní kosti, tzv. ostruhu, jako důsledek oslabení dráhy ledvin, úbytek ledvinové esence. Ledviny ovlivňují stav kostí, vlasů a zubů. Víme, že nejcitlivějším obdobím pro ledviny, je období zimy. Pokud je esence ledvin dostatečná, kosti jsou pevné. Při slabší esenci ledvin jsou kosti měkké a tvoří se různé kostní výrůstky jako ostruha patní kosti, která je spojená s nepříjemnou bolesti pat.
Léčebně doporučuji podpořit funkcí ledvin tabletami Renofit od Herbamedica v dávce 3x denně 2 tablety po jídle, užívat alespoň dva měsíce. K tomu 1 až 2 tbl. denně houby Shi Take. Velmi důležité je současné užívání homeopatika Hekla láva CH5 a to 2x denně 5 kuliček + Medorhinum 15 CH 2x měsíčně, 10 kuliček, nechat rozpustit pod jazykem, užívat 2–3 měsíce.

MUDr. Anna Lazarovová

3 názory na “Ostruha patní kosti”

  1. Dobry den chcem sa spitat ma na petach ostrohy co mi poradite na ne. Dakujem za radu

    1. Dobrý den,
      doporučujee se objednat v Institutu celostní medicíny, kde Vám paní doktorka poradí s postupem léčby. Obecně, se podpoří ledviny a pracuje se s homeopatika. Na podporu ledvin můžete použít např. náš oblíbený produkt Renofit. Pro podrobnější informace se prosím obraťte na paní doktorku.
      Hezký den!

      Elanatura

  2. Radek Horák

    Dobrý den. Objednal jsem si na ostruhu patní kosti Hekla lava, houbu Shi Take, Renofit. Nemůžu ale sehnat Medorhinum 15ch. Můžete mi pomoci s radou, kde to můžu sehnat? Děkuji

Diskuse uzavřena.