Chřipka a imunita

Mám strach abych neonemocněla chřipkou, můžete mi poradit co mám pro to udělat?

Chřipka, je vysoce nakažlivé onemocnění, šířící se nejčastěji vzdušnou cestou při přímém kontaktu s nemocným. Je vyvolána třemi typy virů: A, B, C, z nichž nejdůležitější je typ A. Inkubační doba je 1 – 3 dny. Příznaky onemocnění skoro každý z nás zná: bolesti a malátnost celého těla, bolesti hlavy, končetin, vysoká teplota, zimnice. Velmi rychle se přidávají příznaky postižení dýchacích cest – např. suchý, dráždivý kašel. U dětí bývá často zvracení a průjem. Období rekonvalescence je různě dlouhé, v závislosti na věku.

Dlouhodobě může přetrvávat únava a pocení. Onemocnění chřipkou nepodceňujte. Nejdůležitější je klid na lůžku, vypotit se, jíst velmi lehkou stravu (ovoce, zeleninu), přijímat dostatečné množství tekutin (lipový čaj, čaj z černého bezu). Velmi důležité je po dobu alespoň 7 dnů přijímat vysokou dávku vitamínu C, 2 až 3 gramy. Není nutné okamžitě sahat na léky, snižující vysokou teplotu. Osvědčenou kombinací, jak k prevenci chřipky, tak i pro samotnou léčbu chřipky, je užívání přírodních doplňků stravy Herbamedica a to kombinace Imu Elan – vysoce posilující imunitní systém, Bronchal – s protizánětlivým a antibakteriálním účinkem a Shi Take – detoxikační houba ve formě tablet s výborným protivirovým efektem.

Při prevencí chřipky stačí užívat tuto kombinaci 3x denně 1 tbl., po jídle, zapít teplejší vodou. Při léčbě chřipky je nutno zvýšit dávku na 3x 2 tbl. na den. Shi Take stačí užívat 1 až 3 tbl denně. Děti od 3 let mohou užívat Imu Elan 2x denně 1 tbl. + Shi Take 1tbl. denně pro děti od 6 let.

MUDr. Anna Lazarovová